Zorunlu BES’ten Nasıl Çıkılır, Otomatik Katılım İptali Nasıl Yapılır?

BES, bireysel emeklilik fonu olarak, kişilerin aylık maaşlarından kesilen ödemedir. Peki, BES nasıl iptal edilir?

Zorunlu BES’ten Nasıl Çıkılır, Otomatik Katılım İptali Nasıl Yapılır?

Öncelikle ben katılım başvurusu yapmadım diyebilirsiniz. Ancak, işe giren kişilerin ilk maaşları itibariyle otomatik olarak gerçekleşen bir katılımdır. BES nasıl iptal edilir sorusu bu sebeple en sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Siz de hemen iptalini gerçekleştirerek maaşınızdan kesilen ödemenin yeniden tarafınıza iletilmesini sağlayabilirsiniz.

BES İptal Etmek

Bireysel emeklilik fonu iptali son derece kolay. Dilerseniz banka üzerinden iletişime geçerek hemen iptal işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Maaşınızı aldığınız banka üzerinden yapılacak olan otomatik başvuru, ardından maaşınızdan yapılacak kesintinin olma sebebidir. Bunun için direkt olarak SMS ile iptal ya da telefon ile iptal yöntemlerini kullanarak en kısa süre içinde iptalini gerçekleştirmeniz söz konusudur.

BES SMS ile iptal: Bankaların BES iptal SMS’leri farklı oluyor. BES İPTAL yazarak, göndermeniz gereken telefon numaraları BES katılımınızın olduğu bankanın sunduğu SMS numarası üzerinden olacaktır. Mesajınızın hemen ardından, iptal talebinizin alındığına dair size geri dönüş yapılacaktır.

BES telefon ile iptal: Bankanızın çağrı merkezini arayarak BES iptali yapabilirsiniz. Bunun için operatör, direkt olarak BES iptali için bağlanmanız gereken numarayı söyleyecektir. İstenen tuşa bastıktan sonra, iptal etmek için tuşlamanız gereken numara da söylenecektir. Bu aşamaları tek tek tamamladıktan sonra direkt olarak BES iptalinin gerçekleşmesi de sağlanmış olacaktır. Siz de hemen bu iptal işlemini yapabilirsiniz.

BES İptalinden Sonra Geri Ödeme Olur mu?

BES ilk ay maaşınızdan mutlaka kesinti yapacak olduğundan, geri ödeme işlemi sizin iptal işleminizden sonra direkt olarak 2.ay maaş ödemenize yansıyacaktır. O ay içinde BES geri ödeme açıklaması ile hesabınıza para aktarımı olduğunu göreceksiniz. Bunun kontrolünü sağlamanız önerilir. Bankanızın mobil uygulaması üzerinden BES iptali sonrası geri ödeme ne zaman olur kontrolünü yapabilirsiniz. Elbette bankanız ile iletişime geçerek de bu alanda bilgi alabilirsiniz. Ödeme işlemlerinin hemen gerçekleşmesi sağlanacak olduğundan, sorun yaşamadan iptal işlemlerini yapabilirsiniz.

Otomatik tanımlanan BES’i kolayca iptal edebilirsiniz…