Ziraat Bankası’ndan Emeklileri Sevindirecek Haber! 1100 TL İkramiye ile beraber 750 lira Verilecek

Ziraat Bankası’ndan büyük müjde duyuruldu. Dev kamu bankası emeklileri sevindirecek ödeme miktarını açıkladı. 750 ile 1100 liralık ödemeler temmuz ayında yapılacak. İşte tüm detaylar...

Ziraat Bankası’ndan Emeklileri Sevindirecek Haber! 1100 TL İkramiye ile beraber 750 lira Verilecek

Emekliler temmuz ayını iple çekiyor. Temmuz ayında gelecek olan maaş zammı ile beraber Kurban Bayramı ikramiyeler hesaplara yatacak. Üzerine bir de Ziraat Bankası’ndan ikramiye müjdesi duyuruldu. Emeklilere maaşlarını üç sene Ziraat Bankası’ndan çekme sözü karşılığında 750 liralık promosyon ödemesi yapacak…

Tahmini emekli zammı açıklandı

Senelik olarak iki defa yapılan maaş zamlarının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre Haziran ayının enflasyon oranı ile beraber altı aylık enflasyon rakamları yüzde yediyi aşabilir. Buna göre de emekli maaşlarına enflasyon yansımasının da yüzde yediyi aşan bir oranla yapılması bekleniyor.

İkramiyeler ne zaman yatıyor?

Emekliler temmuz ayında gelecek olan zamlarını beklerken Kurban Bayramı’nın gelmesiyle senede iki kez emeklilere verilen 1100 liralık ikramiyeler de hesaplara yatacak. Temmuz ayında Kurban Bayramı’ndan önceki hafta yani 12 ile 16 Temmuz tarihleri arasında ikramiyelerin emeklilere ödenmesi bekleniyor.

Promosyon ödemeleri ne kadar?

Diğer bir müjde de Ziraat Bankası’ndan geldi. Ziraat Bankası, üç sene boyunca maaş müşterisi olma sözü veren emeklilere 750 liraya kadar promosyon ödemesi yapıyor. Emekli Sandığından, Bağ-Kur’dan ya da SSK’dan emekli olan vatandaşları kapsayan promosyon ödemelerinde aylığı 1500 lira olanlara 500 lira promosyon ödemesi yapılacak. Aylığı 1500 ile 2500 olan maaş müşterilerine Ziraat Bankası tarafından yapılacak promosyon ödemesi 625 lira olarak duyurulurken, 2500 liranın üzerinde emekli aylığı alan vatandaşlara ise tek sefere mahsus olmak üzere 750 liralık peşin promosyon verilecek.

Ziraat Bankası’ndan emekli aylığı çekmek isteyen vatandaşlar, başvurularını en yakın Ziraat Bankası şubelerinden, internet şubesinden, Ziraat Mobil uygulaması üzerinden, bankamatiklerden, SMS aracılığı ile ya da müşteri iletişim merkezinden yapabiliyorlar. SMS ile yapılacak başvurular için “PRO” yazarak boşluk bırakıp T.C. Kimlik Numarasını girerek mesajı 4757’ye göndermek gerekiyor. Gönderilen mesajdan sonra emekliler müşteri merkezi tarafından aranacaklar.