Uzmanı yatırımcıya duyurdu: Altın sert viraja giriyor

Altın’ın gram fiyatları 500 TL'nin üzerinde seyrederken ONS fiyatları da bin 830 dolar civarında geziniyor. Altının geleceği ise kaygı verici olarak niteleniyor. Ünlü analist Michael Moor ise ‘’sert viraj yolda’’ diyor.

Uzmanı yatırımcıya duyurdu: Altın sert viraja giriyor

Yatırım Analistleri, altın piyasasının hala daha yüksek fiyatlar için çok fazla potansiyeli olduğunu düşünüyor. Ünlü yatırım firması Moor Analytics’in kurucusu Michael Moor, altın fiyatları ile ilgili son tahminlerini paylaştı.

Ünlü yatırımcı Michael Moor, İki aylık kazançların ardından altın piyasasının teknik olarak düşük göründüğünü belirterek, bir düzeltme yapılması gerektiğini düşünüyor. Moor’a göre “Temelde geçen hafta birkaç farklı oluşumun altına düştük ve bu da bin 855 dolara düşüşü beraberinde getirdi.”

Michael Moor, altın üzerinde uzun vadeli yükseliş eğilimini sürdürdüğünü, fakat yatırımcıları kısa vadeli bir düzeltme konusunda da uyardığını ifade ediyor. Moor, fiyatların ONS başına bin 850 dolar civarında desteği test etmesi nedeniyle şu anda altın konusunda tarafsız olduğunu da belirtiyor.

''SENE SONUNA KADAR 2 BİN DOLARI GÖREBİLİRİZ''

Bu konuyla ilgili Yine Moor’a göre; ‘’bir sonraki büyük destek seviyesinin bin 830 dolar ve ardından mevcut desteğin devam etmemesi durumunda ONS başına bin 816 dolar olacak’’ Moor, “Bunun kısa vadeli bir düşüş düzeltmesi olması için gerçekten Bin 830 doları tutmamız icap ediyor” dedi.

Uzmanlara göre eğer altın fiyatları bin 800 doların altına gerilerse Moor, piyasanın bin 673 dolara doğru daha derin bir düzeltme yaşayacağına dikkat çekiyor. Fakat altın fiyatı yuvarlanmazsa ve yükselmeye devam ederse, sene sonuna kadar sorunsuz bir şekilde 2 bin doları bulabilir.

Michael Moor, mevcut destek devam ederse altın fiyatlarının 2 bin 192 dolara, hatta 2 bin 312 dolara yükseldiğini görebileceğini de ifade ediyor. Moor, geçen yıl altın fiyatının Mart ayında ONS başına bin 500 doların altından yükseldiğini ve beş ay sonra 2 bin doların üzerinde rekor bir seviyeye ulaştığını duyurdu.

İSLAM MEMİŞ ALTIN İÇİN NE DİYOR?

Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği hakkında yorumda bulunan bir diğer isim ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu.

Memiş, gram altın fiyatları için yaşanmakta olan düşüşün dolar kurundaki geri çekilmenin etkisiyle meydana geldiğini duyurdu. İslam Memiş "Dolar’ın 8.30'un altına düşmesi ile gram altın fiyatları 510 liranın altını görmüş durumda. Gram altın için özellikle 502 lira seviyesi 'Alım fırsatı' için cazip’’ dedi.

Memiş ayrıca önümüzdeki zamanlarda ons altın fiyatları için bin 960 bandına doğru bir yönelim olabileceğini iddia ederek ‘’bu da gram altın fiyatlarına pozitif etki ederek 500-510 lira aralığı iyi bir alım fırsatı sunuyor" açıklamasında bulundu.

Gram altın için düşüşleri altın almak ve yatırım yapmak isteyen vatandaşların iyi bir şekilde değerlendirmesini isteyen Memiş, altında yaşanan düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmediğini de belirtti.