Twitter ile Hemen Para Gönderme Özelliği

Twitter para gönderme, Twitter para kazanma konuları merak edilen konular. Eskiden PayPaL üzerinden sadece mail verilerek hesaba para aktarılabiliyordu ve bu özellik ülkemizde geçerli idi. Ancak şimdi PayPaL bu özelliğini ülkemizde kullanamıyor.

Twitter ile Hemen Para Gönderme Özelliği

Ancak sınırsız iletişim sağlayan internette dosya müzik resim video paylaşımları kadar para yollama da güzel ve beklenen bir hizmettir. Twitter para gönderme işlemini artık Tip Jar üzerinden global olarak yapabilmek mümkün olacak.  Para transferinde hızlı sorunsuz ve güvenilir işlem yapabilmek en temel beklenti ve Twitter bunu karşılayacak. Bu sistemin 5 farklı ödeme sisteminden oluşacağı ifade ediliyor. Ancak sistemin tam olarak nasıl çalışacağı şu an için bilinmiyor.

 

Tip Jar Nedir?

Şu anda sadece test aşamasında olan, kullanıcıların birbirine para gönderebilmesini sağlayan Tip Jar, dünyanın her noktasında çok yakın zamanda aktifleştirilecek. Alışık olduğumuz mesaj gönder sekmesinin yanına bir de para gönder sekmesi olacak. Bu sistemin ilk olarak Amerika'da testi başladı. Tüm dünyaya yayılması biraz zaman alacak.  İkinci ülke Kanada olacak.

 

Twitter Bundan Ne Kazanacak?

 

Elbette her girişim, temelde kazanç üzerine inşa edilir. Bu girişim de belli bir komisyon kesintisi olarak ödüllendirilebilir. TikTok, bilindiği gibi, beğeni toplayan fenomen olmaya çalışanların, jetonları toplaması ve elde edilen kazancın yarısından fazlasını kendine alması temeli üzerinde kazanç sağlıyor.  Ancak Twitter Tip Jar daha farklı olacak. Kullanıcılar, Youtube gibi bağış talep etme imkanına kavuşacaklar. Bazı paylaşımcılar, değerli paylaşımlarını bağış yapılması şartına bile bağlayabilir. Neler olacağı henüz belli değil. Ancak bazı ülkeler, bu özelliğin kullanılmasına izin vermeyebilir. Söz gelimi  ödemeler veya bağışlar kripto para birimi üzerinden yapılırsa takibi imkansız olabilir. Öyle görünüyor ki Twitter 5 ayrı ödeme /para yollama sistemi üzerinde çalışacak. ABD ve Kanada'dan sonra diğer coğrafyalara da açılacak olan Tip Jar para transferini çok kolay hale getirecek. Belki de bankacılık sistemlerine alternatif transfer yöntemlerini araştıran dev sosyal ağlar, kripto para sistemini geliştiren odaklar, önümüzdeki 10 yıl içinde geleneksel bankacılık sistemini tamamen bitirebilir.