Maliye Bakanlığı Açıkladı; Kripto Para İşlemleri Takip Ediliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı suçlarla ilgili araştırma yapmak ve önlemek amacıyla kripto para işlemlerini takip ettiğini doğruladı. Detaylar haberimizde.

Maliye Bakanlığı Açıkladı; Kripto Para İşlemleri Takip Ediliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün yaptığı bir duyuruyla kripto paralarla ilgili işlemleri incelemeye aldığını belirtti. Kripto paraların takip edilmesi zor bir yapıda olduklarından dolayı bazı terör olaylarını finanse etmek için ve kara para aklama işlerinde kullanıldıkları uzun zamandır bilinen bir gerçekti.

Bunun üzerine düşmek isteyen Bakanlık ise Türkiye’deki kripto para borsalarındaki para akışlarını incelediğini duyurdu.

Bakanlık borsalardan kullanıcı bilgilerini talep etmeye başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre hesaplardaki incelemeler sadece yukarıda belirttiğimiz kötücül kullanımlara ve bu tür olayların önlenmesine yönelik olacakken vergiyle ilgili bir girişim henüz söz konusu değil.

Bu araştırmayı yürüten birim olan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), aynı sebeplerle bankalardaki para akışlarını da inceliyor. Buna göre kripto para borsalarındaki transferler, bu para transferlerinin miktarları, hangi para birimlerinin hangi cüzdanlara gittikleri ve hangi banka hesaplarına para yatırıldığı tespit edilebilecek.

Bakanlığın incelemeyi sadece suçlarla mücadele kapsamında yaptığı söyleniyor ancak son zamanlarda devletin kripto paraları takibe aldığı ve bu konuda yeni vergilendirme çalışmaları yaptığı biliniyor.