Kuzey Makedonya'da oturma izni bulunan Türk yatırımcılar zor durumda bırakıldı

Kuzey Makedonya'daki oturma izni yenileme sürecindeki yavaşlık onlarca Türk yatırımcıyı zor durumda bıraktı! Türk yatırımcıların tüm işleri aksadı.

Kuzey Makedonya'da oturma izni bulunan Türk yatırımcılar zor durumda bırakıldı

Üsküp Haber tarafından paylaşılan habere göre; Kuzey Makedonya'da çok sayıda Türk iş adamı mağdur edildi. Oturma izni yenileme sürecindeki yavaşlık çok sayıda girişimciyi zor durumda bıraktı. Bankada işlemde yapamayan iş adamları sürecin yavaş ilerlemesinden dolayı şikayetçi.

Kuzey Makedonya'da yüzlerce Türk vatandaşının işletmesi ve şirketi bulunuyor. Kuzey Makedonya'da yatırımı olan vatandaşlar her yıl oturum izni yenilemek zorunda.

Ülkede yatırım yapanlara 1 yıl veya 6 aylık oturum izni veriliyor.

Oturma izni süresi dolmadan 1 ay önce başvuru yapılması gerekiyor.

Ancak çok sayıda yatırımcı gününden önce başvurmasına rağmen oturum izni belgesinin yenilenmemesi nedeniyle zor durumda kalıyor.

Bankada işlem yapamayan yatırımcıların tüm işlemleri de aksıyor.

Hükümetin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını isteyen Türk yatırımcılar mağduriyetlerinin arttığını dile getiriyorlar. Çok sayıda yatırımcı zamanında başvuru yapmasına rağmen 1 ile 1,5 aydır sonuç beklediğini belirtiyor.

HER YIL AYNI SORUN

Üstelik bu sorun her yaz sonunda yaşanıyor. Çoğu gelişmiş ülkelerde oturum izni yeniletmeleri için Aralık ayı belirleniyor. Kuzey Makedonya'da ise kişinin oturum izninin bitiş tarihine göre yenileme yapılıyor.

Öte yandan oturum izni yenileme sürecinde yatırımcılar herhangi bir kimlik kartları da bulunmadığı için bankalarda ve devlet dairelerinde işlem yapamıyor. Buda çok sayıda yatırımcıyı zor durumda bırakıyor

USKUPHABER.COM