İslam Memiş'ten son dakika 'gram altın' ve 'dolar' açıklaması! Bu detaya dikkat

Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı! Çok sayıda küçük yatırımcıya İslam Memiş'ten önemli tavsiyeler var

İslam Memiş'ten son dakika 'gram altın' ve 'dolar' açıklaması! Bu detaya dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gündem olacak açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. İslam Memiş özellikle gündemdeki sıcak konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş ayrıca küçük yatırımcıları da uyardı.

Haber Global tarafından paylaşılan bir haberde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan uyarılara yer verildi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi. Dünkü açıklamaları da değerlendiren Memiş, önümüzdeki günlere ilişkin bazı uyarılarda bulundu.

Memiş'in açıklamaları şöyle: Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları önemliydi. Özellikle faiz vurgusu. Kimse faiz artırımı beklemesin söylemi. Enflasyon problemi yok, hayat pahalılığı var söylemi de önemliydi.

DOLAR KURUNDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Bu mesajlarla kritik direnç seviyesinin hızlıca kırıldığını görüyoruz. Dolar kuru 16,80'e kadar devam ediyor. Bu seviye teknik olarak takip edeceğimiz seviye. 17'li rakamlarda yükselişlerini böyle giderse devam ettirebilir.

YATIRIMCILARA GRAM ALTIN, DOLAR VE GRAM GÜMÜŞ UYARISI

Yatırımcıları iki gruba alıp değerlendirmek gerekiyor. Birincisi ısrarla TL üzerinden işlem yapan, ikincisi parite üzerinden yapanlar. Elinde TL bulunduranlar ne zaman ki fiyatlar yükseliyor, peşinden gidiyorlar.
Her şey sürekli yükselecek diye bir şey yok, 16 seviyesinin altına da sarkabilir. Ben şu anda döviz kurunu riskli bulduğumu söyleyebilirim. Bu gram altın, gram gümüş için de geçerli.

EKİM AYI AYRINTISI

Elinde varlığı olanların ekim ayına hazırlık yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanından aldığımız intiba da şu, arkada yoğun çalışma var. Duyuruda belirsizlik olduğu için her an ters pozisyonda kalabilir vatandaşlar.

ASGARİ ÜCRET ARTACAK MI?

Asgari ücretle ilgili devletten ağustos ayı ortalarında tekrar bir fark bekliyorum. İşverenlerle alakalı ciddi problemler de çıkabilir. Kayıtdışı olan göç eden insanların da çalışması gibi bir problem ortaya çıkabiliyor.

Bunların sosyal dokuyu bozmaması için çeşitli tedbirlere gerek var. Asgari ücretin artması gerekiyor ancak işveren tarafındaki gelişmelere de bakmak gerekiyor.

Kaynak: Haber Global