Galatasaray Token Satışlarından 12 Milyon Euro Gelir Elde Etti

Özet: Yapılan resmî açıklamaya göre Galatasaray takımı Beşiktaş maçında 50 Milyon TL’nin üzerinde gelir elde ederken, GAL taraftar token satışlarından 12 milyon Euro gelir elde etti.

Galatasaray Token Satışlarından 12 Milyon Euro Gelir Elde Etti

Socios isimli firma spor kulüplerine özel kripto para çıkarıyordu; bunun ülkemizdeki ayağı geçen yıl Galatasaray takımıyla birlikte başladı. GAL token sadece yatırımcısına kazandırmakla kalmadı Galatasaray takımının da yüzünü güldürdü.

Peki GAL token ne kadar kazandırdı?

GAL token geçtiğimiz yıl 10 TL ön satış fiyatıyla piyasaya sunulmuş ve borsaya açılır açılmaz fiyatı üçe katlanarak 30 TL’ye ulaşmıştı. Bu yıl Galatasaray'ın şampiyon olma ihtimaliyle birlikte 100 TL’yi geçen GAL, şampiyonluğun kaçmasıyla birlikte 56 TL seviyesine gerilemişti.

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz yaptığı toplantıda takımın GAL token satışından 12 milyon Euro’nun üzerinde gelir ettiğini belirtti. Beşiktaş derbisinin olduğu gün Galatasaray’ın kasasına 50 milyon TL gibi devasa bir gelir girmiş. Bu demek oluyor ki GAL token borsalarda işlem gördükçe Galatasaray takımı da kazanmaya devam ediyor.

Toplantıda açıklanan şeylerden bir diğeri de Galatasaray takımının 10 milyon token için 4 yıllık anlaşma yapmış olması. Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz önümüzdeki dönemde 6.5 milyon GAL tokenin daha piyasaya sürüleceğini belirtmiş. Bu satıştan kulübün kasasına oldukça yüklü bir miktar para girecek. Görünen o ki taraftar tokenler kulüpler için önemli bir gelir kaynağı olma yolunda ilerliyor.

Peki sizler Galatasaray’ın gidişatı konusunda ne düşünüyorsunuz? Taraftar tokenlerden memnun musunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.