Emeklilerin Beklediği Bayram İkramiyesinde Beklenen Müjde Geldi! Zam var mı?

Milyonlarca emekli hem ramazan hem kurban bayramında emeklilik maaşına ek olarak ikramiye alıyor. İkramiyeler ne zaman ödenecek?

Emeklilerin Beklediği Bayram İkramiyesinde Beklenen Müjde Geldi! Zam var mı?

Yüzbinlerce emeklinin gözü ödenecek emeklilik ikramiyesine kilitlenmiş durumda. Herkes merak ediyordu. Emeklilik ikramiyesi ne zaman ödenecek diye. Konuyla ilgili bilgiler netleşmeye başladı.

Bilindiği gibi Türkiye'deki emeklilere iki bayramda da emekli ikramiyesi ödenmektedir. Bu ödenekten tüm emekliler faydalanmaktadır.

Yaklaşan Ramazan öncesi emekliler ikramiyelerin ne zaman ödeneceğini merak etmeye başladılar.

Mynet'de yer alan habere göre: Ramazan Bayramı, 13 Mayıs - 15 Mayıs tarihlerinde olacak. Emeklilere bayram ikramiyelerinin de mayıs ayının ilk haftası verilmesi düşünülüyor. Konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Bakan Selçuk’tan yapılacak…

Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Buna göre de Kurban Bayramı ikramiyesinin 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi öngörülüyor. Tam tarihleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyuracak.

Peki Emeklilik ikramiyesine zam yapılacak mı?

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce 1000 TL ikramiye alacak olan emekliler, tutarda artış yapılmasını bekliyor. Özellikle enflasyona endekslenmesi önerisi getiriliyor. Eğer enflasyona endekslenirse; emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyelerine her yıl bir önceki sene yapılan enflasyon oranında zam yapılabilecek.

Her emeklinin yararlanabildiği bu ikramiyeler emeklilerin banka hesaplarına devlet tarafından yatırılmaktadır.

Kaynak: MYNET