Elektrik Faturalarının Türkiye'de neden uçuşa geçtiği açığa çıktı duyan pes dedi

Türkiye'de son dönemde elektrik faturalarının neden yüksek geldiği ortaya çıktı.

Elektrik Faturalarının Türkiye'de neden uçuşa geçtiği açığa çıktı duyan pes dedi

Türkiye'de yüksek elektrik faturaları tartışma konusu olmaya devam ediyor. Muhalefet çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.


Bilindiği gibi Elektrik faturaları gelen yüzde 15 zam ile birlikte iyice fırlamıştı. Türkiye'de Faturaların son zamanlarda neden yüksek geldiği belli oldu.

Edinilen bilgiye göre Türkiye’de rüzgar ve güneşten üretilen elektrik kadar enerjinin kayıp ve kaçak yoluyla kaybolduğu, bu nedenle vatandaşın yüksek elektrik faturaları ödemek zorunda bırakıldığı belirtiliyor.. 

Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Sözcü'den Erdoğan Süzer'e yaptığı açıklamasında Türkiye'de üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık 26 milyon megavatsaatlik bölümünün kayıp ve kaçak yoluyla kaybolduğunu, bu elektriğin bedelinin ise vatandaşlara ödettirildiğini açıkladı.

Öte yandan Hükümetin kayıp kaçağı azaltacağı ve bu yolla elektrik fiyatlarını ucuzlatacağı iddiasıyla elektrik dağıtımını özel şirketlere devrettiğini, ancak özelleştirmenin ucuzluk getireceğine faturaların daha da kabarmasına yol açtığını bildirdi.

Açıklamasının devamında CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Yüzde 13'lere varan kayıp kaçak oranları Avrupa ülkelerindeki gibi yüzde 3-4'ler civarına çekilebilseydi rüzgar ve güneşten ürettiğimiz kadar elektrik boşa gitmez, hatta nükleer santral yatırımlarına dahi gerek kalmazdı” diyerek tepki gösterdi.