Cep Telefonu Alacaklar Dikkat : Asus ROG Phone 5 Ultimate Telefon İncelemesi

Asus şirketinin mayıs ayında çıkaracağı Asus ROG Phone 5 Ultimate isimli cep telefonu hangi özellikle sahip sizler için inceledik..

Cep Telefonu Alacaklar Dikkat : Asus ROG Phone 5 Ultimate Telefon İncelemesi

Asus şirketinin mayıs ayında çıkaracağı Asus ROG Phone 5 Ultimate isimli telefonu, 238 gram ağırlığa ve 10.3 mm kalınlığa sahiptir. Cihaz Android 11 işletim sistemini kullanmakta ve 512 GB dahili alana sahiptir. 6.78 inç 1080 x 2488 piksel çözünürlüğe çıkan AMOLED ekranının tam 144 Hz resim yenileme özelliği var. Resim yenileme frekansı yükseldikçe, çok daha detaylı bir görüntü alınabiliyor. Sisteme bu hızı sağlamak için başta işlemci olmak üzere RAM ve GPU donanımlarına büyük yük düşüyor. Sistemde 18 GB ram, 5G destekli Snap Dragon 888 en iyi işlemci ve Adreno 660 model GPU kullanılmasının nedeni de budur.

 

Asus ROG Phone 5 Ultimate Teknik Detaylar

 

DUAL SIM destekli cihazın arkasında 64 MP 26 mm kamerası, 13 MP  125 derece açılı ultra geniş kameraıs ve 5 MP makro kamerası 8K kalite sunacak. Öndeki 24 MP kamerası da HDR özellikli olup 1080P çözünürlük destekleyecek. Selfie kamerasının HDR ve panorama özellikleri var. 3.5 mm ses girişine izin veren cihazda, 2 adet stereo yüksek kalite ses veren hoparlör var. Tüm gelişmiş sensörleri bünyesinde barındıran Asus ROG Phone 5 Ultimate model telefonda tam 6.000 mAh enerji kaynağı var. Sistemi 65 Watt güçlü adaptör, 30 dakikada yüzde 70 oranında besleyecek pili doldurabiliyor. Buna ek olarak 10 Watt kablosuz şarj adaptörü de konfor çıtasını yükseltiyor. Sistemde tüm gelişmiş özellikler eksiksiz olarak var. Mesela GPS NFC gelişmiş Bluetooth (5.2 versiyon) Wi-Fi teknolojileri en üst düzeyde seçilmiş.

 

Asus ROG Phone 5 Ultimate Fiyatı

 

Bu kadar güzel özellikleri barındıran Asus ROG Phone 5 Ultimate fiyatı 1.300 EUR olarak belirtilmiş. Cihaz önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak.  Üst düzey üst kalite cihaz arayışında olanlar, Asus şirketinin bu modelini değerlendirebilirler.