Başvuranlara Devlet PTT üzerinden 600 TL yardım verecek

Başvuru yapanlara devlet 400 TL ile 600 Türk lirası arasında yardım yapacak..

Başvuranlara Devlet PTT üzerinden 600 TL yardım verecek

Doğum yapan anneler PTT üzerinden paralarını alabilirler! Hangi doğumda ne kadar para veriliyor?

Doğum yapan annelere devlet tarafından maddi destek veriliyor. Ancak bunun için başvuru yapılması gerek. Başvuru yapan anneler paralarını PTT üzerinden alabiliyorlar.

BAŞVURU YAPAN ANNELERE KAÇ PARA VERİLİYOR?

2015 yılından bu yana her doğum yapan anneye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca para yardımı yapılıyor. Yeni anneler tek sefere mahsus 1. çocuk için 300 Tl, 2. çocuk için 400 TL ve 3. ve sonraki çocuklar için 600 TL yardım alıyor. Doğum gerçekleştikten sonra PTT'ye başvuran anneler paralarını buradan alabiliyorlar.

Kamu işçilerinde ise durum farklı. Onlara kurumlarından aldıkları doğum yardımı ile yukarda bahsettiğimiz tutarlar arasında fark ödeniyor. Kurumlarından aldıkları ödemenin daha fazla olması durumunda doğum yardımı ödemesi alamıyorlar.


BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

En çok sorulan soru ise doğum yardımı başvurusunun nasıl yapılacağı. Bunun için doğumun ardından ilgili nüfus müdürlüğünde Kimlik Paylaşım Sistemi yapılıyor. Ve sonrasında da “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanması gerekiyor. Yeni anneler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuru yapabiliyorlar.