Bankaya Gidecekleri İlgilendiriyor Değişiklik Başladı Hangi Banka Olursa Olsun Fark Etmiyor

Koronavirüs pandemisinden dolayı uzun süredir kapalı olan bankalar müşterilerine tek tek duyurdu. Garanti BBVA dahil yurt içinde bulunan bankalardan uyarı geldi, tüm müşterilere mesaj gönderen bankalar bu saatlerde...

Bankaya Gidecekleri İlgilendiriyor Değişiklik Başladı Hangi Banka Olursa Olsun Fark Etmiyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma saatlerinde kısıtlamaya giden bankalar tam kapanmanın da sona ermesi ile 1 Haziran'da gelen esnekliklere uyum sağladı. Pek çok banka müşterilerini SMS ile bilgilendirirken banka çalışma saatleri de güncellenmiş oldu. Açılış ve kapanış saatleri kısıtlamadan sonraki dönemde epey bir azalmıştı. Bankada işi olan kişiler için artık çok daha fazla vakit olacak. İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelge kapsamında eski çalışma saatlerine dönen bankalar tek tek açılış ve kapanış saatlerini açıkladı. 

Neredeyse tüm bankalar eski saatlerine döndü

Halkbank 2 Haziran tarihinden bu yana saat 09.00 ile 12:30 arasında hizmet verdiğini, 12.30'da başlayan öğle tatilinin ise 13:30'da biterek 18.00'e kadar hizmet verdiğini duyurmuştu. Bankanın şubeleri saat 17.00'ye kadar müşteri kabul edeceğini de duyurularına ekledi.

Öte yandan Ziraat Bankası şubeleri, Yapıkredi şubeleri, Akbank şubeleri, QNB Finansbank şubeleri, Denizbank şubeleri, Garanti BBVA şubeleri, TEB şubeleri, İş Bankası şubeleri ve ING Bank şubelerinin de sabah saat 09.00'da açılarak 12:30'daöğlen paydosu vereceği ve sonrasında tekrar 13:30'da açılarak 18.00'e kadar hizmet vereceği duyuruldu.

Telefondan halledilebilecek işlemler için bankaya gitmemeli

Türkiye'de ise vaka sayıları her ne kadar altı binlere kadar düşmüş de olsa açılma ile beraber risk de aynı şekilde devam ediyor. Bu nedenle dışarı çıkmak ve kalabalık ortamlara gerekmedikçe girmek oldukça tehlikeli. Bankaya gitmeden de halledilebilecek olan işlemler mümkün mertebe uzaktan halledilmedi. Özellikle bankalar bu noktada zaten pek çok uygulama geliştirdi ve müşteri hizmetleri kapasitelerini de arttırdı. 7/24 ulaşılabilen tüm bu hizmetlerden sadece telefon aracılığı ile faydalanmak mümkün. 

Mobil uygulamalara özel kampanyalar düzenleniyor

Bankalar internet bankacılığında özellikle güvenlikli web sitesi girişleri ve mobil uygulamaları geliştirdi. Her bankanın kendine ait uygulamaları ile yeni hesap açılabiliyor, müşteri olunabiliyor hatta mobil bankacılığa özendirmek adına mobilden yapılacak olan kredilerde kampanyalar bile düzenliyorlar. Bunlardan faydalanmak için ise uygulamaları indirerek gelişmeleri takip etmek gerekiyor...