Asgari ücretle çalışanları ilgilendiriyor 500 Türk Lirası Ek Ödeme Yapılacak

Yeni bir gelişme duyuruldu buna göre Asgari ücretle çalışanlar dikkat! Maaşa ek 518 lira ödeme yapılacak

Asgari ücretle çalışanları ilgilendiriyor 500 Türk Lirası Ek Ödeme Yapılacak

Asgari ücretle çalışanları ilgilendiren bir ek ödeme haberi geldi. Bu haktan yararlanabilecek kişiler de duyuruldu.

Ege Haber'in haberine göre: Asgari ücretle çalışan vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı… Bilindiği gibi çok sayıda vatandaş tatil yaparken Binlerce kişi Kurban Bayramı’nda mesai yapmaya devam ediyor. İşte bu kapsamda Kurban Bayramı’nda çalışan vatandaşların bu sene maaşlarına ek işveren tarafından 518 lira ek mesai ücreti ödemesi yapılacağı ilan edildi.. 

EK 518 LİRA ÖDEME YAPILACAK


Edinilen bilgiye göre Bayramda çalışan vatandaşlara ise işverenleri tarafından bayram mesaisi ödemesi yapılıyor. Bu yıl Kurban Bayramı’nda çalışan asgari ücretlinin hesabına ek 518 TL birden yatırılacak.

PEKİ MESAİ ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?


Bu kapsamda Bayramda çalışan vatandaşlara ödemeleri nakit olarak yapılıyor. Hesaplama ise Çalışanın aylık maaşı 30 güne bölünerek günlük ücret hesaplaması yapılıyor. Aynı zamanda da Günlük ücretin 2 ile çarpılması ile ise çalışanın alacağı bayram ücreti ortaya çıkmış oluyor. Böylelikle 15 Temmuz’da ve 4.5 günlük bayram tatilinin tamamında çalışmak zorunda kalan asgari ücretli işçiye, normal ücretine ilave olarak 518.10 TL ödeme yapılmış olacak..

Kaynak: Ege Haber