Araba Alacaklara Özel - Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç İncelemesi

Araba alacaklara özel yep yeni bir otomobil incelemesi ile karşınızdayız. İşte Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç incelemesi

Araba Alacaklara Özel - Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç İncelemesi

Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç İncelemesi

 

Çapraz gövdeli 5 koltuklu ve 4635 mm uzunluk, 1890 mm genişlik, 1605 mm yükseklik ölçülerine sahip aracın 100 km hıza ulaşması için 5.20 saniye süre geçmesi gerekiyor. Önden çekişli olan bu elektrikli araç, 800 volt gerili ve 72 KWh batarya özelliğine sahip. Bu araç 2022 yılında satışa çıkacak olup, pazar alanı Kuzey ABD güney ABD ve Avrupa olacak.

Yüksek Mukavemetli Çelik Kasa ve Güçlü Aküler

Yapımında mukavemeti yüksek çelik malzeme kullanılan aracın, mistik yeşil, beyaz, gri, yeşil, altın sarısı renkleri var. 5 kapılı ve 5 koltuklu olan Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç 531 Litre bagaj hacmine sahip.

Elektrikli motoru, arka tarafa yerleştirilen bu araçta rejeneratif frenleme sistemi var. Eco ve eco plus sürüş modları bulunan bu araç 605 Newton metre Tork üretiyor. Ayrıca güç çıkışı 225 Kilo Watt değerdedir.

Aracın ikinci motoru öndedir ve bu da eco ve eco+ sürüş modlarına sahiptir. 5.20 saniyede bu aracı 100 km hıza çıkarmak mümkün oluyor.

A+ enerji sertifikası olan Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç elektronik hidrolik direksiyon kullanıyor. Kasası çelik ve alüminyumdan imal edilmiş olan bu araç uzun menzilli bir elektrikli araç olacak. Tam dolu pil ile otobanda 485 km yol almak bu araçla mümkün olacak.

Tasarım olarak iletim türü, otomatik viteslidir. Araç önden çekişli olarak dizayn edildi. Ön fren sistemi havalandırmalı disklerden arka frenleri de klasik disklerden oluşuyor. Li Ion polimer türü bataryaları toplamda 72.6 KWh kapasitesine sahiptir. Akü kutupları arasında ölçülen voltajı 800 Volt olan bu aracın bir başka özelliği de su bazlı soğutma sıvısı kullanmasıdır. Hyundai IONIQ 5 Elektrikli Araç 45 bin dolar fiyatla satışa çıkacak.