Altın Uzmanı Bas Bas Bağırdı: Bu Tuzağa Gelmeyin!

Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan belirsizlik yatırımcıyı tedirgin etse de altın uzmanından uyarı geldi. Uzman isim bu fiyatların birer tuzak olduğunu dile getirirken yatırımcıya uyarıda bulundu…

Altın Uzmanı Bas Bas Bağırdı: Bu Tuzağa Gelmeyin!

Altın ve onu takip eden gümüş piyasasındaki düşüşler altın yatırımcısını tedirgin ediyor. FED’in eflasyon ve faiz artırım ihtimali karşısında iyice düşüşe giren altın tedirgin etti. Geçtiğimiz günlerde düşen ons altın ve gümüş fiyatlarından sonra dolar ise büyük sıçrayış yaptı. Doların sıçrayışı ve koronavirüsün delta varyantının ekonomik açıdan korku yaratması tekrar altın fiyatlarını biraz da olsa yükselişe soktu.

Orta ve uzun vadede altına yatırım yapanlar yine kazanacak

Altında ile gümüşte yaşanan bu iniş çıkışlara karşı iç rahatlatan uyarıyı İslam Memiş yaptı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, şu anda altındaki ve gümüşteki geri çekilmelerin nedeninin aslında yatırımcıyı tuzağa düşürme niyeti ile gerçekleştiğini öne sürdü. Uzman sime göre her geri çekilme aslında bir alım fırsatı olarak yatırımcının karşısına çıkıyor ve orta ile uzun vadede altın daimi olarak kazandıracak.

“Bunlar birer manipülasyon!”

Gram altın hakkında 490 lira hatta daha da aşağısına kadar gerileme görülürken Memiş bu durumun yatırımcıyı aslında hiç korkutmaması gerektiğini açıklayarak altın alanları teskin etti. Memiş, enflasyondaki endişelerin aslında birer manipülasyon olduğunu ve altın ile gümüş yatırımcılarını bununla tuzağa çektiklerini iddia etti.  Hatta bu tuzağı kuranların da geri çekilmeleri fırsat olarak değerlendirip alım yaptıklarını açıkladı.

Kafalar karışmasın tekrar yükselecek

İslam Memiş, altın ve gümüşün kısa sürede toparlayacağını ve yeniden yükselişe geçeceğini öngördüğünü bildirdi. Düşüşün geçici olduğunu düşünen Memiş, elinde lira bekletenlerin kafalarının karıştığını ve bu şekilde beklerken vakit kaybettiklerine dikkat çekti.

Uzman isme göre bu durumlarda kazananların daima 500 liranın altına düşen altını alım fırsatı olarak değerlendirip alım yapan uzun vadeli yatırımcılar oluyor. Memişin beklentisine göre altın fiyatları yükselişe geçecek.