Alman otomobil markası Porsche'den Türkiye İçin Olumlu Hamle

Otomobil Devi PORSCHE markasının Türkiye de yapmış olduğu önemli çalışma ve TAYCAN modeline ait temel bilgiler

Alman otomobil markası Porsche'den Türkiye İçin Olumlu Hamle

PORSHEDEN ÖNEMLİ YATIRIM

Alman otomobil markası Porsche, geçtiğimiz yıl tamamen elektrikli spor otomobili TAYCAN’I piyasaya sürdükten sonra elektrikli otomobillere olan yatırımı ve ilgisi artarak devam ediyor. Türkiye'deki şarj istasyonlarının sayısını artırmak isteyen marka, yaklaşık 7,8 Milyon TL'lik yatırım sonucunda 100 adet şarj istasyonu kurarak Türkiye'de çok önemli bir gelişmeye  imza attı.

Ülkemizde her ne kadar elektrikli otomobillere olan ilgi fazla olsa da araç bataryalarının belli bir güce sahip olması ve şarj istasyonlarının az oluşu elektrikli otomobile duyulan talebi belli bir ölçüde engelliyor. Yapılan bu tarz yatırımlar elektrikli otomobil sektöründe genel olarak tüm markalar için satışı arttıracaktır.

Elektrikli araç satın alan tüketiciler otoparklarında veya yaşam alanlarında çok yüksek maliyetlerle şarj istasyonları kurabiliyor fakat çok maliyetli bir işlem olması satışta talebin aşağı yönlü hareket etmesine yol açıyor.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise PORSCHE markasının bu tarz bir yatırım yapmasında ki en temel unsur TAYCAN'IN Türkiye de aynı zamanda Global de yaptığı yüksek satışlar.

PORSCHE TAYCAN 680  beygir gücüne sahiptir. Elektrikle gidilebilen menzil ise tahmini olarak 381 ile 450 km arasında değişmektedir. 0_100 km hızlanma 3,2 saniyedir. Tüm tekerlerden çekiş gücü alan bu araç sık şarj istasyonuna uğramak durumunda kalabilir