A101'de 'barkod oyunu' iddiası! Sosyal medyada gündeme oturan skandal

A101 marketlerinde, çiftli satılan ürünlerin barkodlarının 2 kez okutulmaya başlandığı iddia edildi. İddia sosyal medyada da gündeme oturdu.

A101'de 'barkod oyunu' iddiası! Sosyal medyada gündeme oturan skandal

Aydınlık Gazetesi İstihbarat Şefi Tevfik Kadan, dün A101 şubesinde yaşanan olayı sosyal medya hesabından paylaştı. Marketlerin yeni bir dolandırıcılık yöntemine başladığını ifade eden Kadan, bu oyunla birlikte bir günde yüzde 100 zam yapıldığını belirtti.

Kadan’ın paylaşımının tamamı şöyle;

1) Değerli dostlar, size zincir marketlerin başlattığı yeni bir dolandırıcılık yöntemini anlatayım. Bu sefer ki diğerlerinden çok farklı. Yöntemleri alenen hırsızlık. Bir günde %100 ZAM yapmışlar. Bugün B681 kodlu A101 şubesinde yaşanan olay şöyle:

2) Rafta duran 2 adet 90 gram Danone meyveli yoğurdun etiketi 11,50 TL olarak görünüyor. Yani ürün 2’li satılıyor. Etiketinde 2*90 gr. yazıyor. Fakat kasaya gittiğinizde iş değişiyor. Ürün kasada 2 kere okutularak sizden 23 TL isteniyor. Buyurun bu etiketi, bu da fişi.

3) Vahim olan, bunun merkezi bir karar olması. Yani A101 şubelerine gönderilen genelgeye göre, artık ürünler TEKLİ olarak satılacak. Firmalardan gelen 2’li ürünler de kasada 2 kere okutulacak. Tekli alanlar etiketin yarısını değil tamamını ödüyor. Yani 1 günde %100 ZAM yapmışlar.

4) Bundan şikayet eden vatandaşa ise şube müdürü, “Tamam gel 2 yoğurt daha verelim.” diyor. Hem piyasada tekelleşin, diğer zincir marketlerle mesajlaşıp fiyatları manipüle edin, cebinizi şişirdikçe şişirin, hem de vatandaşa ukalaca yanıt verip pişkinlikte sınır tanımayın.

5) Bunlar, demek ki yedikleri cezalara da aldırış etmeyecek kadar arsızlar. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Devlet enflasyonla, millet hayat pahalılığı ile mücadele ederken bu zincir marketler türlü yöntemlerle milletin parasına el koyuyor. Buna dur deyin!

odatv-image-66-371fb95e3f944d.jpg