2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap İncelemesi

Araba alacaklara özel 2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap İncelemesi

2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap İncelemesi

Gelecek yıl elektrikli araçlarda bol çeşitlilik olacak. Bu yıl da çıkan araçların sayısı, çeşitliliği az değil ama her geçe yıl, hem akü teknolojilerinde yeni buluşlar hem bu kulvarda yarışan firmaların çoğalmasından doğan rekabet, müşterilerin işine geliyor. Elektrikli pikap almak isteyenler, 1 yıl daha beklerse, 2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap modelini mutlaka beğeneceklerdir. Araç 4 kapılı 5 koltuklu, uzunluğu 5.5 metre, genişliği 1.82 metre ve ağırlığı 2670 kg gelen dev bir araçtır. Bu hantallığına karşın, 7 saniyede 100 km hıza çıkmasındaki sır, güçlü elektrik motorlarıdır. Araç dört çeker olarak üretildi. Gelin birlikte 2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap teknik detaylarına daha yakından bakalım.

 

 

2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap Teknik Özellikler

 

Araç saatte 135 kW enerji üretecek pil ünitesine sahiptir. 68 bin dolar fiyatla satılan araç üretilirken, gövde yapısı karbon fiber, alüminyum ve çelikten imal edildi. Renk yelpazesi de oldukça geniş olan bu araç, gece siyahı, orman yeşili, gümüş rengi, buz beyazı, kırmızı renk gibi renklere sahip. Araç 1 metre derinlikli suda ilerleyebiliyor. 5 ton çekme kapasitesi var. 4 motordan alınan toplam tork, 1120 Newton metredir. 4 motorlu olan bu aracın her bir motoru 135 kWh güce sahiptir. Aracın iri, ağır olmasına bakmayın, saatte 201 km hıza çıkabilmektedir. Ön ve arka süspansiyonları havalı tip seçildi.

Frenler de havalı disklerden oluşuyor. Araç sadece DC akımla şarj edilebiliyor. Araçta 8 adet hava yastığı, radar sistemi, gelişmiş kameralar ( 11 adet), yüksek hassasiyete sahip GPS sistemi, 12 adet ultrasonik sensör bulunuyor. Koltukları ve direksiyonu ısıtmalı olan bu araç, vegan deri koltuklarla donatıldı.

 

2022 Model Elektrikli Rivian R1T Explore Pikap Fiyatı

 

Donanımdan da anlayacağınız gibi araç çok güçlü ve dizel bir pikapla yarışacak güçtedir. Daha konforlu olan bu araca sahip olabilmek için 68 bin dolar ödemeniz gerekiyor. Aracın tam dolumda gidebileceği menzil 300 mil 482 km’dir. Küçük bir ayrıntıya daha değinelim; aracı üreten mühendisler, bu aracın dışarıdan bakıldığında elektrikli araç olduğu anlaşılmasın diye, altına şık egzozlar da taktılar.