2022 Mercedes Benz EQS 580 MATIC Elektrikli Araba İncelemesi

Merakla beklenen üstün performanslı, menzili 770 km mesafeye kadar çıkabilen, şirketin üst model elektrikli arabası, elektrikli aralara ön yargılı yaklaşanların bu yaklaşımını değiştirecek.

2022 Mercedes Benz EQS 580 MATIC Elektrikli Araba İncelemesi

385 kW gücündeki elektrikli motoru ile bir sedan araçtan beklenen tüm konforu karşılayacak olan Mercedes Benz EQS 580 MATIC, dünyada üretilen tüm araçlar içinde ( elektrikli) aerodinamik tasarımın bir ürünüdür. Öyle görünüyor ki, Mercedes pil olayını çözmüş ve 770 km menzile çıkan araçta bu teknolojiyi de kullanıyor. Sıfır karbondioksit emisyon değeri ile yeşil bir araç olduğunu ispat eden bu araçtaki pillerin, hücre kimyasına baktığımızda, katot -kobalt içeriğinin düşürüldüğünü görüyoruz. Şarj istasyonlarında sadece 15 dakikalık dolum ile, 300 km yol gidebilen bu araç, benzinli veya dizel araçlardaki yakıt süresinin kısalığının avantajını eline almış görünüyor.

Araçta kullanılan teknolojinin el verdiği gibi, anlık kablosuz güncellemelere açık olan geleceğin arabası Mercedes Benz EQS 580 MATIC evde AC alternatif akım enerjisi ile 22 Kilo Watt seviyeye kadar şarj edilebiliyor.

Modern hızlı ve güçlü Mercedes Benz EQS 580 MATIC

Araçta kullanılan AIRMATIC sistemi sayesinde, hız 120 km/h seviyesine ulaştığında, otomatik olarak hava direncinin pili sömürmesini önlemek için hız kesen sönsörü devreye alınabiliyor. 855 Nm maksimum tork değeri, sıfırdan 100 km hıza 4.3 saniyede çıkış kabiliyeti, maksimum 210 km/h hızı, DC şarj kapasitesinin 200 kW seviyeye çıkabilmesi, 15 dakikada şarj ile 300 km yol alınabilmesi, bu aracın baş döndüren tasarımının işaretleridir.  Bu modelin ağırlığı net olarak 2585 kilogramdır. Araç tam bir tasarım harikasıdır. Hem dizayn, hem teknik donanım konusunda bu araçtan daha iyi bir araç yok. Araç 80 bin sterlin ya da 893 bin TL fiyatla satılacak. 

İlgili Haberler