2021 Vergi Matrah Artırımı Müjdesi geldi - Vergi Matrahında Yapılacak Düzenlemeler Vatandaşı Rahatlatacak

Son günlerde, Türkiye’de kamu borçlarında ve vergi matrahlarında düzenleme yapılmasına ilişkin haberler basında sıkça yer buluyor.

2021 Vergi Matrah Artırımı Müjdesi geldi - Vergi Matrahında Yapılacak Düzenlemeler Vatandaşı Rahatlatacak

Vergi Matrahında Yapılacak Düzenlemeler Vatandaşı Rahatlatacak

Son günlerde, Türkiye’de kamu borçlarında ve vergi matrahlarında düzenleme yapılmasına ilişkin haberler basında sıkça yer buluyor.

Gelir ve kurumlar vergisinin yanı sıra, KDV ve bazı gelir ve kurumlar vergisi stopajlarına yönelik 2015-2020 yıllarını kapsayacak şekilde regülasyon yapılması gündemde.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Universal Partners İcra Kurulu Üyesi ve Mali Müşavir Mustafa Köksoy, devletin başlıca gelir kaynağının vergi olduğunu ancak bazen şartların olumsuzluğu sebebiyle, vergi ödenmekte vatandaşların zorlanabileceği bu sebeple de politikacıların ve vergi hukukçularının vergi matrahlarında regülasyona gitmelerinin gerekli olduğu görüşünü paylaştı. 


Düşük faizli krediler, SGK prim ve vergi borcu ertelemeleri ve yapılandırmaları, istihdam destek paketleri, nakit döviz kredileri, kısa çalışma ödeneklerinin devleti ekonomik olarak zayıflattığını belirten uzmanlar, vergi oranlardaki regülasyonların esnaf veya iş insanlarının yükümlülüklerini rahatlatacağını belirtti.

Bu tür uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, aksi durumda tahsilat yapılmasının imkansız olacağını ve vatandaşların da vergi borçları nedeniyle zor günler geçireceğini söylediler.