140 Dolarlık Honor Play 20 Cep Telefonu ve Özellikleri

Cep telefonu piyasasına - Honor Play 20 şirketin bu yıl satışa çıkardığı düşük bütçeli ama oldukça makul donanımları olan bir ürünüdür

140 Dolarlık Honor Play 20 Cep Telefonu ve Özellikleri

 Honor veya Honour firmasının bu ürünü, mayıs ayında e-ticaret platformlarında müşteri bekleyecek. Müşteri lehine sınırlı bütçe dikkate alınarak üretilen bu cihazın tek kusuru işletim sisteminin Android 11 olmaması. Siyah Gümüş pembe mavi beyaz kasa renkleri ile gelen akıllı telefonun 198 gram ağırlığı ve 8.9 milimetre kalınlığı buluyor. LCD ekranı 6.52 inç olarak geliyor ve bu ekran 720 x 1600 piksel çözünürlük destekliyor. Düşük bir yoğunluk değeri olan cihaz ekranının inç başına 269 piksel yoğunluk değeri var. Tasarımda çerçevesi kalın olarak dizayn edilen bu cihazın ekran boy oranı 82.6'dır.

 

Honor Play 20 teknik Özellikler

 

Unisoc T610 Yoga seti üzerine oturtulan 8 çekirdekli işlemcisinin 8 çekirdeği 1.80 Ghz  frekanslarda çalışıyor, cihaz hafıza kartı destekliyor ve 6 GB RAM elemanı var. Dahili alanı 128 Gb olarak tasarlanmış arkada çift kamera; 13 mega piksel ve 2 mega piksel çözünürlükler destekliyor. Ne kadar para o kadar köfte felsefesi ile üretilen bu cihazın  kameraları ile maksimum 1080 piksel video çekebiliyorsunuz. Ön taraftan 5 mega piksel özçekim kamerasına yer verilmiş.  Öndeki kamera HDR destekli Bu da 1080 piksel çözünürlük desteklemektedir. Cihazın donanımlarını besleyen batarya 5.000 mili amper li-polimer batarya türüdür.

Bu bataryayı doldurmak 10 watt kablolu adaptörle mümkün olmaktadır. Mühendisler bu cihazda 3.5 milimetre kulaklık girişi yerleştirmeyi unutmamışlar. Standart hoparlörler ivmeölçer yakınlık sensörü Pusula sensörü gibi sensörleri olan fakat Parmak izi sensörü olmayan, Unisoc T610 yeni işlemci ile piyasada yer edinmeye çalışan Honor Play 20; Çin'de 138 dolara Arabistan'da 517 Riyal fiyata,  Mısır'da 2165 pound fiyata satışa çıkıyor. Cihazı satın alacak olanlar çok fazla beklentiye girmemeli. Donanımları en temel düzeyde olan bu telefon işlemcisi de alışageldiğimiz Snapdragon yada mediaTEK işlemcilerden farklı bir işlemci olarak seçilmiş. Elbette Fiyatı çok düşük olması için böyle bir seçim yapılmış. Sadece giriş seviyesi akıllı telefon arayan ya da ucuz telefon arayışında olanlar, Honor Play 20 telefonunu bir seçenek olarak değerlendirebilir.