Limon aspirin kürü nasıl hazırlanır? Gençleştiren limon kürünün yapılışı

Limon ve aspirinden oluşan ve daha genç görünmeyi ve hatta daha geç bile hissetmeyi sağlayan bu faydalı kürü hazırlamak için gerekli olan malzemeleri sizler için derledik.

Malzemeler

6 adet aspirin
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı karbonat


Hazırlanışı ve kullanılışı

Bu kürü hazırlamaya başlarken önce belirtmek gerek ki, eğer cildinizde kuruluk var ise kür içerisine zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Kür hazırlamaya ise aspirinleri ezerek başlayın. Bunun için bir havan kullanabilir ya da plastik torba içerisine koyduğunuz aspirinleri bir bardağın altı ile ezebilirsiniz.

Aspirinleri toz haline getirdikten sonra ise içerisine taze sıkılmış 1 tam limonun suyunu ekleyin. Bu iki malzeme tepkimeye yol açacağı için yaklaşık olarak 2 dakika bekleyin. Ardından bal ve karbonatı dilerseniz zeytinyağını da ekleyerek tüm malzemeler homojen bir karışım oluşturana kadar karıştırın.

Maskenizi dilerseniz sorunlu bölgelere ya da yüzünüzün tamamına uygulayabilirsiniz. Yaklaşık olarak 20 dakika cildinizde kaldıktan sonra ise ılık su ile yumuşak bir yıkama işlemi gerçekleştirerek cildinizden arındırın. Faydalarını görmek adına düzenli olarak haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Limonlu aspirin kürü faydaları


Limonlu aspirin kürü yalnızca yaşlılık karşıtı etki göstermiyor. İçerisine eklenen bal ve karbonat gibi sağlıklı bileşenler ile birlikte de cilt üzerinde oluşan lekelere kadar birçok sorunun giderilmesini sağlıyor. Cildin kuruluk ve solukluk gibi şikayetlerinden kurtulmanızı sağlayan bu kür, nemli yapısını cilde tekrar kazandırıyor. Aynı zamanda ciltte biriken yağ ve zararlı maddeler nedeni ile ortaya çıkan akne ve sivilce gibi oluşumlardan kurtulmanızı sağlıyor. Aynı zamanda ciltte renk dengesizliğine yol açan lekeler gibi ölü hücre nedenli rahatsızlıkları da ölü hücreleri yenileyerek tedavi ediyor. Gözenekleri açması ile cildin hava almasını sağlayan limonlu aspirin kürü siyah noktaların da giderilmesine yardımcı oluyor.

Yaşam Haberleri