Bu bir rahatsızlık değildir. Her bebekte olması gereken bir dönemdir. Kısacası gelişim sürecinin en önemli parçalarından birisidir.
İlk zamanlar bu duruma alışmanız sizin için çok yararlı olacaktır. Çünkü eğer ne zaman panik olursanız, heyecanlanırsanız bebeğiniz de bir o kadar aynı duyguları yaşayacaktır. Bu döneme alışmanın ilk aşaması bebeğinize güzel bir beslenme planı uygulamaktır. Normal bebek bireyler 2 ila 3 saat arasında her iki memeyi de 15 ila 20 dakika emiyorlardır.
Beslenme planını 60 dakikalık bir döneme yaymanız, hatta aralarda gazlarını çıkarmanız, bunların hepsini yaptıktan sonra beslenmesini tamamlamanız çok faydalı olacaktır.
Eğer en iyi şekilde bu planı uygularsanız bebeğiniz mutlaka plan sona erdiğinde 2 ila 3 saat uyuyacaktır. Planı tüm annelerin heyecanlandığı bu dönem de asla bozmayın. Eğer sürekli emzirirseniz bebeğinizin kusması artacaktır ve kusmaz ise midesi dolu olacağı için rahat bir şekilde uyuyamayacaktır. Kucağınıza alışacağı bu dönemde çocuğunuzu kucağınızda uyutmanız onun için rahat olacaktır.
Kucağınızdan ayrılmasın ve onu arabasından ayırmayın.
Bu dönemde çoğunlukla tüm anne ve babalar çok yıpranır. Bebek çoğunlukla annesini dinlemez ve eğer beslenme planını uygulayamazsanız memelerde süt yapımı azalacaktır. Bu durum meme problemlerini meydana getirecektir.
Kendinizi motive etmek için her zaman kendinize “İki ay sonra geçecek, iki hafta kaldı” gibi cümleler kurun bu şekilde rahatlayacaksınız. Aynı şekilde doktorunuz ile yakın iletişimde bulunmanız sizi bayağı rahatlatacaktır.
Kendinizi motive edin. Asla “Bitmez bu çile!” demeyin.
Unutmayın göz açıp kapayıncaya kadar bu dönem bitmiş olacak bile. Bu dönemde meydana gelecek başka sorunlarda gaz sancısı ile yan yana durabilir. Bu gibi durumlar ile karşılaştığınızda hemen bebeğinize yardım etmek istiyorsanız doktorunuzla bu gibi durumlardan hemen sonra iletişim kurmalısınız.