Ustasından lezzet sırrıyla muhteşem Tavuk Göğsü tarifi! Sırrı bir tek o malzemede...

Genelde yalancısıyla bilinen ancak bir o kadar da güzel sütlü tatlılardan biri olan Tavuk Göğsü, adı gibi değişik ama bir o kadar da tatlıdır. Ancak kıvamını, kokusu ve tadını iyi tutturmak son derece önemlidir. Biz de ustasından lezzet sırrıyla harika bir Tavuk Göğsü tarifini sizler için derledik.

Ustasından lezzet sırrıyla muhteşem Tavuk Göğsü tarifi! Sırrı bir tek o malzemede...

Tavuk göğsü, süt, şeker, pirinç unu ve tavuğun göğüs etiyle yapılan bir tatlıdır. Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından biri olan Tavukgöğsü tatlısını hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Tavuk göğsü tatlısı lezzet algısına bambaşka bir bakış açısıdır. Tavuk genelde yemeklerde ve tuzlu besinlerle tüketilir ama tavuk göğsü tatlısında ince ince didiklenerek muhallebinin içine girmekte ve farklı bir lezzet sunmaktadır. Tavuk göğsü tatlısı ile bildiğimiz tavuk tadının yerini bambaşka bir tat almaktadır. Tavuğu tatlı olarak kabul etmeyen damaklar için de yalancı tavuk göğsü yapılmaktadır. Yalancısı yapılsa da en lezzetlisi gerçeğidir. Bu içeriğimizde gerçek tavuk göğsü tatlısının tarifini öğreneceksiniz. İşte bilmeniz gerekenler.

Milliyet'te yer alan bir içerikte; Tavuk göğsü tatlısı tarifiyle ilgili tüm detaylar paylaşıldı.

Gerekli malzeme listesi:

  • 1 litre süt
  • 2 kaşık pirinç unu
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 1 bardak şeker
  • 1 adet tavuğun göğsü
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 paket vanilya

Tavuk göğsü tatlısının hazırlanışı:

1. adım: Tavuğun göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonra çok ince bir şekilde didikleyin. Bir kase suyun içerine koyun ve suyunu sık sık değiştirerek hem tavuğun ayrılmasını hem de tadını kaybetmesini sağlayın.

2. adım: 1 tencerede pirinç unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve damla sakızlarını koyup karıştırın. Sütü ekleyip çırparak karıştırın.

3. adım: Karışımı ocağa koyup çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

4. adım: Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika kadar çırpın.

5. adım: Tavuk eklerinin iyice suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın.

6. adım: Karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğumasını bekleyin.

Son adım: Tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Kaynak: artigercek.com