WhatsApp yeni özellikler ve güncellemeler sunmaya devam ediyor

Meta şirketi bünyesinde bulunan WhatsApp, geçtiğimiz yıl Topluluklar adını verdiği bir özellikle kullanıcıları farklı grupları tek bir şemsiye altında birleştirebilme imkanı sunmuştu. Bu anlık mesajlaşma uygulaması, sürekli olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla yeni özellikler ve güncellemeler sunmaya devam ediyor.

WhatsApp yeni özellikler ve güncellemeler sunmaya devam ediyor

Yeni bir rapora göre, Meta'ya ait WhatsApp uygulaması, topluluk duyuru grupları içindeki mesajları düzenleme özelliği ekledi. Bu yeni özellikle kullanıcılar, gönderme tarihinden itibaren 15 dakika içinde, daha önce gönderdikleri mesajları düzenleyebilir ve değiştirebilirler.

WhatsApp'ı izleyen WABetaInfo adlı bir web sitesi, "Android için en son WhatsApp beta 2.23.18.16 güncellemesini Google Play Store'dan indiren bazı beta test kullanıcılarının artık topluluk duyuru grupları içindeki mesajları düzenleyebildiğini belirtti."

Bu rapora göre, düzenleme işlemi artık bir topluluk duyuru grubu içindeki bir mesajın menüsünü açarak gerçekleştirilebilir. Düzenleme seçeneğini kullanabilmeniz için yeni bir mesaj paylaşmanız gerekiyor.

Unutmayın ki, gönderimden itibaren 15 dakika içinde mesaj düzenleme sıklığınız için herhangi bir kısıtlama yoktur. Ayrıca, bir mesajın içeriği değiştirildiğinde her zaman "düzenlendi" olarak işaretlenir, böylece değişikliğin açık bir göstergesi olur.

Bu özellik, topluluk duyuru gruplarında özellikle kullanışlıdır, çünkü bu gruplarda paylaşılan mesajlar genellikle birçok kullanıcıya ulaşmalıdır. Dolayısıyla, yanlışlıkla gönderilen veya hatalı bir mesajın paylaşılması ciddi sonuçlar doğurabilir. WhatsApp'ın bu güncellemeyle sunduğu düzenleme özelliği, topluluk yöneticilerine böyle durumlarda daha fazla kontrol sağlar.

Topluluk duyuru grupları içindeki mesajları düzenleme özelliği şu anda Android için WhatsApp beta sürümünün en son güncellemesini yükleyen belirli beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir.