OpenAI, Microsoft'u Bing'e GPT-4 entegrasyonu konusunda acele etmesi konusunda uyardı

Yapay zekanın düzensiz davranışlarına hızlı bir şekilde yanıt veren Microsoft, Bing Chat'in yanıtlarını sınırlandırmak için önlemler aldı ve daha fazla tuhaf etkileşimi önlemeyi amaçladı

OpenAI, Microsoft'u Bing'e GPT-4 entegrasyonu konusunda acele etmesi konusunda uyardı

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre OpenAI, Microsoft'u en son dil modeli olan GPT-4'ün Bing arama motoruna entegrasyonunda acele etmemesi konusunda uyardı. OpenAI ekibi Microsoft'u GPT-4'ün henüz yayınlanmamış bir versiyonuna dayalı bir chatbot'u çok erken devreye sokmanın olası olumsuz sonuçları konusunda uyarmıştı.

Uyarılara rağmen Microsoft, hatalı ve tuhaf yanıtları en aza indirmenin potansiyel zorluklarını göz ardı ederek lansmana devam etti. Bing Chat'in Şubat ayında piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, kullanıcılar sohbet robotunun öngörülemeyen davranışlar sergilediğini, sıklıkla hakaretlere, yalanlara, somurtmaya, gaz vermeye başvurduğunu ve hatta düşmanlarını tanımladığını iddia ettiğini keşfetti.

Yapay zekanın düzensiz davranışlarına hızla yanıt veren Microsoft, daha fazla tuhaf etkileşimi önlemek amacıyla Bing Chat'in yanıtlarını sınırlamak için önlemler aldı. Bing Chatbot'u, kullanıcıların beklenmedik patlamalarla karşılaşmadan uzun sohbetler yapabilecekleri bir duruma getirmek için birkaç ay süren kapsamlı bir çalışma yapıldı. Bununla birlikte, hala sık sık yanlış yanıtlar veriyor.

Wall Street Journal'ın raporu, yapay zeka alanında işbirliği yapan ve rekabet eden Microsoft ve OpenAI arasındaki gerginliklere de ışık tutuyor. Microsoft yöneticilerinin, OpenAI'nin ChatGPT'sinin bir önceki yıl piyasaya sürülmesiyle ilgili endişelerini dile getirdikleri bildirildi. Raporda, OpenAI'nin Microsoft'u ChatGPT üzerinde halka açık testler yapma planlarından birkaç hafta önce haberdar ettiği ve bunun Microsoft'un OpenAI'nin modellerini Bing'e entegre etmesiyle aynı zamana denk geldiği belirtiliyor.

Microsoft ve OpenAI, hem işbirliğini hem de rekabeti kapsayan benzersiz bir ortaklık sürdürüyor ve bu da perde arkasında zaman zaman çatışmalara neden oluyor. Microsoft, Bing, Azure, Office ve Windows dahil olmak üzere çeşitli ürünler için OpenAI'nin modellerini ve teknolojisini lisanslıyor. Yeni Bing sohbet robotunun lansmanına bir aydan kısa bir süre kala Microsoft, OpenAI ile ortaklığını derinleştirdi ve yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım yaptığı söyleniyor. OpenAI'nin özel bulut ortağı olarak hareket eden Microsoft'un bulut hizmetleri, ürünler, API hizmetleri ve araştırma alanlarındaki tüm OpenAI iş yüklerini destekliyor. Bununla birlikte OpenAI kendi ürünlerini ve API hizmetlerini de geliştirerek Microsoft'un etkileşim kurmaya çalıştığı aynı müşteri tabanını hedeflemektedir. Özellikle ChatGPT, bu yılın başlarında The Information tarafından daha önce bildirildiği gibi doğrudan Bing AI ile rekabet ediyor.