Sony Xperia 5 V Teknik Özellikleri Resmi Olarak Açıklandı

Sony, Xperia akıllı telefon ailesinin yeni üyesi Sony Xperia 5 V modelini duyurdu. Peki amiral gemisi telefon neler sunuyor? İşte Xperia 5 V özellikleri

Sony Xperia 5 V Teknik Özellikleri Resmi Olarak Açıklandı

Sony'un yeni akıllı telefonu olan Sony Xperia 5 V, fotoğraf meraklılarına yönelik bir teklif sunuyor. Bu kompakt cihaz, küçük boyutuna rağmen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi sayesinde üstün performansa sahip. Ayrıca, 5.000 mAh pil kapasitesiyle uzun pil ömrü sunuyor. Bu yeni model, yakın zamanda tüm dünyada satışa sunulacak, ancak fiyatı oldukça yüksek olacak.

Yeni Sony Xperia 5 V, kompakt boyutlarıyla dikkat çekiyor ve Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile güçlendirilmiş. Cihazda 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor (şu an için başka RAM ve depolama seçenekleri planlanmamıştır). Ayrıca, hızlı 30W şarj ve kablosuz şarj desteği sunan büyük bir 5.000 mAh batarya ile geliyor.

Ekran, Full HD+ çözünürlüğe ve maksimum 120 Hz yenileme hızına sahip 6,1 inçlik bir OLED panel içeriyor ve Victus 2 Gorilla Glass ile korunuyor.

Cihaz, çift arka kamera kurulumuna sahiptir. Ana kamera 48 Megapiksel (f/1.9 diyafram açıklığı, OIS ve 120 fps'ye kadar 4K video kaydı özelliği) ve 12 Megapiksel ultra geniş açılı sensör ile birlikte gelir. Ana kamera, Sony'nin Xperia 1 V gibi üst düzey kameralarda kullanılan Exmor T for mobile sensörüdür. Ön kamera ise 12 Megapiksele sahiptir ve ses kaydı için özel bir mikrofon bulunur.

Sony Xperia 5 V'nin yan tarafında bir parmak izi sensörü, NFC çipi, 3,5 mm ses jakı ve stereo hoparlörler bulunur. Ayrıca, su ve toz geçirmezlik sertifikası olan IP65/IP68 ile gelir. Cihazın boyutları 154x68x8.6 milimetre ve ağırlığı 183 gramdır.

İşletim sistemi Android 13'tür. Sony, video oluşturmayı kolaylaştıran yeni Video Creator uygulaması gibi özelleştirmeler eklemiştir. Ayrıca, oyun performansını optimize etmeye yönelik Game Enhancer işlevini entegre etmiştir.

Sony Xperia 5 V: Fiyat ve Çıkış Tarihi

Yeni Sony Xperia 5 V'nin satışları Eylül 2023'ün sonunda başlayacak ve ön siparişlerin yakında açılması bekleniyor. Cihazın lansman fiyatı 999,90 € olacak.

Akıllı telefon, Siyah, Platin Gümüş ve Mavi olmak üzere üç farklı renkte satışa sunulacak. Ayrıca, aksesuar olarak kullanılabilen bir Stantlı Stil Kapak da satın alınabilir.