Nissan, Avrupa'da sadece elektrikli araç satacak

Nissan, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa pazarında piyasaya süreceği tüm yeni modellerin tamamen elektrikli olacağını duyurarak 2030 yılına kadar kıtada yalnızca elektrikli otomobil satışı yapma hedefini teyit etti. Bu karar, İngiltere'nin 2030'dan 2035'e kadar yeni benzinli ve dizel otomobil satışını yasaklama planından sadece bir hafta sonra alındı.

Nissan, Avrupa'da sadece elektrikli araç satacak

Nissan Başkanı ve CEO'su Makoto Uchida yaptığı açıklamada, "Artık geri dönüş yok" dedi ve bu kararın işleri, müşterileri ve gezegeni korumak için doğru bir adım olduğuna inandıklarını vurguladı.

Şirketin dünya çapında 1 milyondan fazla elektrikli otomobil sattığı ve bunların üçte birinin Avrupa'da bulunduğu belirtiliyor.

Nissan, 2030 yılına kadar dünya çapında 27 elektrikli ve hibrit araç piyasaya sürmeyi planlıyor, bunlardan 19'u tamamen elektrikli olacak. Ayrıca, elektrikli araç pillerinin maliyetini 2028 mali yılına kadar %65 oranında azaltmayı hedefliyor ve kendi katı hal pillerine sahip bir araç üretmeyi planlıyor. Bu teknolojilerin şarj sürelerini önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Nissan, İngiltere'nin Sunderland kentindeki fabrikasında üreteceği yeni elektrikli otomobilleri de duyurdu.

Öte yandan, Renault ve diğer rakipler olan Ford ve Stellantis de Avrupa'da yolcu araçlarını 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale getirme planlarını açıkladılar.

Çin pazarında da Nissan'ın daha hızlı bir şekilde yeni araçlarını sunmayı ve özel tüketicilere yönelik modeller geliştirmeyi planladığı belirtiliyor.